A keszthelyi Festetics család nagyon gyakran fogadott messzi földről érkezett vendégeket, akik többfogásos ebédet és vacsorát fogyaszthattak el a kastély díszebédlőjében. A fogások között számtalan húsétel szerepelt, amelyek hozzávalói a főnemesi család erdeiből, vadasparkjaiból származtak. Szarvasból, őzből, nyúlból, vaddisznóból, fácánból gyakran készítettek ízletes ételeket a kastélybeli szakácsok. Ám volt olyan is, hogy ma már elképzelhetetlen alapanyagból főztek a Festeticsek konyhájában. Ilyen volt a teknősbékaleves, amely évszázadokkal ezelőtt közismert étel volt.
A Festeticsek különféle halételeket is kínáltak vendégeiknek. A balatoni fogast főként hidegen mártással tálalták.
Válaszd ki a helyes megoldást!
a.) sügérfélék
b.) pontyfélék
c.) harcsafélék
A helyes válasz:
a.) sügérfélék